Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia sajtos-sonkás melegszendvics (Croque Monsieur)

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat közepes hőfokon megolvasztjuk egy edényben, majd hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és 1-2 perc alattösszefőzzük. Apránként hozzáöntjük a langyos tejet, majd a provanszi fűszerkeveréket is. Megsózzuk-megborsozzuk, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve néhány perc alatt kifejezetten sűrű mártássá főzzük.
  2. Mindegyik kenyérszeletet alaposan megvajazzuk, majd közülük 4 szeletet, a vajas oldalukkal lefelé, beleteszünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Mindegyikre ráfektetünk egy-egy szelet sajtot, és egy-egy szelet sonkát, majd szenvicsenként2-3 evőkanálnyi mártás, végül következik egy-egy újabb szelet sajt, sonka, majd a szendvicseket befedjük egy-egy szelet kenyérrel, a vajas oldalukkal felfelé.
  3. Az összeállított szendvicseket finoman összenyomjuk, és 10 perc alatt - 5 perc után megfordítva - megsütjük a 200 fokra előmelegített sütőben. 

    GOFRI, MELEGSZENDVICS, ZABKÁSA VAGY AMERIKAI PALACSINTA: ÍME A LEGJOBB REGGELIK >>> 

    ÍGY KÉSZÍTSD EL A MELEGSZENDVICSEK KIRÁLYNŐJÉT, A CROQUE MADAME-OT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss