A megtisztított hagymákat finomra aprítjuk. A húst megmossuk, vékony szeletekre, majd falatnyi darabokra vágjuk. A hagymákat megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
A paradicsomot a levével együtt a hagymás-húsos alaphoz adjuk. 1-1 csipet őrölt rómaiköménnyel és korianderrel ízesítjük. Megsózzuk és borsozzuk a ragut, majd addig főzzük, míg a paradicsom leve el nem fő. Beleforgatjuk a leszűrt babot és kukoricát, és ismét felforraljuk az egészet.
Közben egy másik lábasban felforralunk 300 ml vizet. Megsózzuk, és hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, majd ha újra felforrt, mérsékeljük a hőt, és lefedve, kis lángon 18 percig főzzük. A rizst a csilis bab mellé tálaljuk.