Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magvas pogácsák

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 5 dkg friss élesztő
  • 15 dkg tejföl (20%-os)
  • 1 tk cukor
  • 60 dkg finom liszt
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • Szóráshoz:
  • szezámmag
  • tökmag
  • napraforgómag

Elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk a tejfölbe, rászórjuk a cukrot és kissé megmeléegítjük a mikróban, majd megvárjuk, amíg felfut. Kb. 15 percig hagyjuk állni, amíg jól megemelkedik, és habos lesz.
  2. A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, majd hozzágyúrjuk az egyik tojást és 10 dkg reszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk. Az összeállított tésztát nem kell pihentetni. Rögtön belisztezett deszkára tesszük, és körülbelül két-három centi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  3. A másik tojást felverjüók, és megkenjük vele a pogácsákat. Ízlés szerint különféle magokkal és a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>> 

10 MENŐ SÖRKORCSOLYA, HA MÁR UNOD A POGÁCSÁT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss