Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgundi torta

MME MME
1 4/5
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Tészta:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csomag csokipuding
  • Töltelék:
  • 1 csomag (9 g) zselatin
  • 2,5 dl vörösbor
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 2,5 dl tejszín
  • Máz:
  • 8 dkg tortabevonó
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csomag tejszíhabpótlópor
  • 1,25 dl tej

Elkészítés

Tészta: A 4 tojás sárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor 2/3-ad részét és a vaníliás cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben állandó keverés mellet hozzáadjuk a cukor maradékát. A habot felkenjük a tojásmassza tetejére, erre szitáljuk a sütőporral, pudingporral elkevert lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Ezt amasszát egy kizsírozott 24 cm-es tortaformába öntjük, elsimítjuk. A tésztát a tűzhely legalsó rácsán, előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. A kész tésztát kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.

Krém: A zselatint a borral, cukorral, vaníliás cukorral és citromlével elkeverve addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a folyadék zselészerűvé kezd válni, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A kihűlt tésztalapot kettévágjuk, visszahelyezzük a tortaformába, megtöltjük a krémmel, majd a másik tészlappal lefedjük. A formát a hűtőbe helyezzük és állni hagyjuk, míg a krém megszilárdul, majd a karimát leemeljük.
Máz: a tortabevonó csokit felolvasztjuk, jól hozzákeverjük a lágy margarint, a torta oldalát bevonjuk vele. Elkészítjük a tejszínhabot a tasakon található leírás szerint. A tortát bevonjuk a csokimázzal és a tejszínhabbal.

Megjegyzés

A recept talán bonyolultnak tűnik, de akinek van egy kis gyakorlata, bátran nekivághat. - MME

Ezek is érdekelhetnek