Keress receptre vagy hozzávalóra

Szilvalekváros-mákos házi kifli

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • 3 dkg élesztő
  • 12 dkg porcukor + a kovászhoz
  • 70 dkg liszt + a kovászhoz
  • 1,8 dl langyos tej + a kovászhoz
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 30 dkg szilvalekvár
  • 1-2 db tojás a kenéshez
  • mák szóráshoz

Elkészítés

    1. A burgonyát héjastul megfőzzük, majd meghámozzuk és krumplinyomón átpréseljük. Az élesztőt felfuttatjuk 1 tk cukorral, 1 ek liszttel és egy kis tejjel.
    2. A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Összedolgozzuk a liszttel, a cukorral, a tejjel, egy csipet sóval, a tojással, a még langyos burgonyával, és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen megkelesztjük.
    3. A tésztát három részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk, majd mindet 8-8 cikkelyre vágjuk. A szilvalekvárt elosztjuk rajta, majd a háromszög alapjától a csúcsa felé feltekerjük őket.
    4. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és pihentetjük 15 percig. A felvert tojással megkenjük és megszórjuk a mákkal és 170 fokos sütőben megsütjük.

    SAJTKRÉMES-SONKÁS KIFLI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Magazin