Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyakrokett V.

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 tojás
  • 2 dkg só
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • késhegynyi szerecsendió
  • liszt
  • A panírozáshoz:
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni.

    Ha kihűlt, nyújtódeszkára tesszük, és fészket készítünk a közepén. Belerakjuk a fészekbe a tojást, a sót és a szerecsendiót, majd a liszttel és a zsemlemorzsával jól dolgozható tésztává gyúrjuk. Kétfelé osztjuk, rúddá formázzuk, és hüvelykujjnyi (3-4 cm) darabokra vágjuk, megformázzuk.

    A rántott húshoz hasonlóan panírozzuk, és bő, forró olajban megsütjük.

Megjegyzés

Annyi lisztet szoktam hozzágyúrni, hogy könnyen bírjak vele dogozni.

Kiscsimpi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin