Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyakrémleves baconnel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg krumpli
  • 1 fej vörös hagyma
  • 20 dkg bacon
  • 2 db húsleveskocka
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • tejföl
  • 7 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A bacont szintén kockázzuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.

    Az olajon kezdjük el a bacont zsírjára sütni. Amikor már szép piros, szedjük ki a zsírból, és tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, adjuk hozzá a leveskockát, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel, majd főzzük puhára.

    Amikor a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint a pirosra sült baconnel és a reszelt sajttal, így kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin