Keress receptre vagy hozzávalóra

Bundázott sült alma fahéjas cukorral

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • 3 db alma (nagyobb, savanykás)
  • 2 ek citromlé
  • 1 db tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • csipet só
  • 1,25 dl sör vagy ásványvíz
  • 2 ek cukor
  • olaj (a sütéshez)
  • fahéjas cukor

Elkészítés

    1. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivesszük és felszeleteljük  őket kb. 1 cm vastag karikákra. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük amíg elkészítjük a tésztát.
    2. A tojást szétválasszuk. A lisztbe beleszórjuk a sót, és hozzáadjuk a tojássárgáját és a sört (vagy az ásványvizet). Összekeverjük, hogy egy viszonylag sűrűbb tésztát kapjunk, hogy majd megtapadjon az almakarikákon.
    3. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.
    4. Az olajat felhevítjük egy lábosban. Az almakarikákat beleforgatjuk  a tésztába majd a forró zsiradékba tesszük, de mindig csak annyit, amennyi még kényelmesen elfér benne.
    5. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel felitatjuk  róluk a felesleges olajat. Még melegen megszórjuk a fahájas cukorral, és azonnal tálaljuk.

    BUNDÁS ALMA KARAMELLÁS GRÍZPUDINGGAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

bednem 2 évvel ezelőtt
Finom desszert és nagyon szép fotó! Jó lenne, ha egyszer nekem is ennyire szépre sikerülne.

Hasonló Receptek

Magazin