Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bundázott sült alma fahéjas cukorral

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • 3 db alma (nagyobb, savanykás)
  • 2 ek citromlé
  • 1 db tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1,25 dl sör (vagy ásványvíz)
  • 2 ek cukor
  • olaj (a sütéshez)
  • fahéjas cukor

Elkészítés

    1. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivágjuk és felszeleteljük őket kb. 1 cm vastag karikákra. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük amíg elkészítjük a tésztát.
    2. A tojást szétválasztjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sört (vagy az ásványvizet). Addig keverjük, míg egy viszonylag sűrűbb tésztát kapunk, hogy megtapadjon az almakarikákon.
    3. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.
    4. Az olajat felhevítjük egy lábosban. Az almakarikákat beleforgatjuk  a tésztába, majd beletesszük az olajba (de ne mindet, csak annyit, amennyikényelmesen elfér benne).
    5. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel felitatjuk  róluk a felesleges olajat. Még melegen megszórjuk a fahájas cukorral és azonnal tálaljuk.

    BUNDÁS ALMA KARAMELLÁS GRÍZPUDINGGAL >>> 

    NAGYI ALMÁS RÉTESE>>> 

    ALMAKOMPÓT>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Finom desszert és nagyon szép fotó! Jó lenne, ha egyszer nekem is ennyire szépre sikerülne.

Hasonló Receptek

Magazin