Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bújtatott pörkölt II.

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéshúsból vagy csirkéből készült pörkölt
  • 50 dkg burgonya
  • vaj
  • tej ízlés szerint
  • 1-2 db tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A sertéshúst vagy a csirkét felkockázzuk, és a megszokott módon pörköltet készítünk belőle.

    A megtisztított burgonyát megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük. Még melegen a vajat és a tejet hozzárakjuk, jól kikeverjük, megsózzuk. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzá keverjük a tojást.

    Egy tűzálló tálba rakjuk a krumplipüré felét. Ráöntjük a zsírjára pirított pörköltöt, és befedjük a megmaradt burgonyapürével. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, de aki nem szereti, ezt el is hagyhatja.

    Forró sütőben pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Ernocske
Mi is nagyon szeretjük, maradék ételek ésszerű (és finom) felhasználása. Sajt helyett (bár úgy is nagyon ízletes) pörköltszafttal elkevert tejföllel is meg lehet locsolni a tetejét, mielőtt a sütőbe rakjuk.

Hasonló Receptek

Magazin