Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megtisztított, finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk. Beletesszük a kockára vágott húst, rászórjuk a fűszerpaprikát és megsózzuk.
  2. Ameddig levet enged, gyakran kevergetjük, nehogy leégjen, majd lefedve, közepes lángon puhítjuk. Amikor már majdnem kész, beletesszük a felaprított paprikát és paradicsomot, és öt-tíz perc alatt készre főzzük.
  3. A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd összekeverjük az előzőleg kifőzött tésztával. Megsózzuk, elmorzsoljuk rajta a túrót, majd meglocsoljuk tejföllel. (A juhtúró helyett készülhet tehéntúróval is).
  4. Aelőmelegítettsütőben, 200 fokon, 10–15 percig sütjük, majd a pörkölttel tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss