Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borban párolt halszeletek zöldségágyon

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Gombánkat felkockázzuk, enyhén citromos vízben megpároljuk. A többi zöldséget sós vízben puhára főzzük, vagy ha kaptunk valakitől nászajándékba zöldségpárolót (roppant hasznos dolog), akkor azzal lássuk el a baját.

Közben a halat tegyük bele egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba, öntsük le a fehérborral, hintsünk rá pár szem borsot, takarjuk le alufóliával - de ha rátesszük a tűzálló tálra a tetejét, az sem baj -, és forró sütőben pároljuk puhára. Ez a művelet negyed óránál több időt nem vesz igénybe.

Ha minden kész, a zöldségeket terítsük tányérra, fektessük rá a halszeleteket, és adjuk fel az asztalra. Kínáljunk mellé kellőképpen behűtött rajnai rizlinget.

Ezek is érdekelhetnek