Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vöröslencsés vegetáriánus lasagne

75 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Egy magasabb falú edényben felmelegítjük a ghít. Beleszórjuk az apróra vágott hagymát és egy-két másodpercig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a felvágott sárgarépát és cukkinit, átforgatjuk, majd mehet bele a vörös lencse. Összepirítjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomot és beletesszük a fűszereket és a cukrot. Felöntjük egy kis vízzel, majd felforraljuk a szószt. Lassú tűzön, folyamtos keverés mellett addig főzzük, amíg a lencse megfő, és szépen besűrűsödik.
  3. Fogkeményre főzzük a lasagne lapokat.
  4. A szószhoz egy edényben megolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet és a szerecsendiót. Habverővel csomómentesre keverjük, és egy picit megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejszín felét, majd simára keverjük, majd beleöntjük a maradék tejszínt is, sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan keverjük, amíg szép, krémes lesz a mártás.
  5. Egy tűzálló edény vagy tepsi aljára egy kis olívaolajat teszünk, majd a lencsés szósz negyedét rákenjük. Ráhelyezünk egy tésztalapot, majd újabb sor lencsés keverék és a szósz következik. Majd újra tészta, aztán lencsés keverék (ebbe a rétegbe nem kerül mártás), aztán tészta, lencse és a tejszínes mártás következik, majd az utolsó réteg tésztára rákenjük a maradék mártást.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 -30 perc alatt készre sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára pirul.

Megjegyzés

A lasagne egy igen laktató étel, ezért sokan a lasagne-t csak hússal tudják elképzelni. Ezt a receptet nem csak vegetáriánusok, de olyanok akik néha szeretnek egy-egy húsmentes fogást kipróbálni is elkészíthetik. A vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató és teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezeted, hiszen minden szükséges aminosav megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted ellásd fehérjével. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss