Bélszín Stroganoff módra

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 75 dkg bélszín,
  • 2-3 hagyma,
  • 3 dkg vaj,
  • 20 dkg sampinyongomba,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 2,5 dl tejföl,
  • só,
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítése: A bélszín húskalapáccsal kiklopfoljuk, a rostokkal keresztben kisujjnyi csíkokra vágjuk, a vajban aranysárgára pirítjuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, lapátkanállal kivesszük, felmelegített tálra helyezzük, melegen tartjuk. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt gombát, kivesszük, hozzátesszük a hagymához. A lángot felerősítjük, és a hús felét a forró serpenyőben meg-megforgatva úgy sütjük meg, hogy a húscsíkok barnára piruljanak, de belül nyersek maradjanak. Kivesszük, s míg a hús másik felét sütjük, melegen tartjuk, majd visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk a hagymát, a gombát, a paradicsompürét, s még egy-két percig kevergetve melegítjük. Hozzáöntjük a tejfölt, forralásig hevítjük. Sült burgonyakörítéssel forrón tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Viktoria Lannie 10 évvel ezelőtt
En Skociában kefirrel, kis mustárral és mézzel behabarva ettem. Valamint az ott nagyon népszerű shallots hagymával készítik (ami édeskes ízű). Nagyon finom ilyen modon is!
okm 11 évvel ezelőtt
Magyarországon gombát és savanyú uborkát is tesznek bele. Persze ezeket a származási helyen nem teszik bele, s rizzsel körítik.

Hasonló Receptek