Elkészítés: Egy tálban a cukrot a tojásokkal elkeverjük, lassanként hozzáadjuk az étolajat és a banánpürét
(vagy sárgarépát).
Egy külön tálban kikeverjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával. Ezután a savanyú tejet (ha nincs otthon, friss tejbe pici ecetet teszünk) és a
lisztet felváltva öntögetve hozzákeverjük a tojásos masszához úgy, hogy a liszttel fejezzük be az összekeverést.
Nagyon fontos, hogy a tésztát nem szabad robotgéppel készíteni, csak fakanállal kell keverni, azzal is csak éppen hogy.
Muffinformába téve, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. (Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve is süthetjük.)
A muffinok tetejét csokoládémázzal vonjuk be, végül díszíthetjük vágott mandulával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre