Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával.
A muffinformát béleljük ki papírkapszlikkal, és osszuk el 12 felé a tésztát. Egy kávéskanállal pöttyözzük a túrós masszát a kakaós tésztára. Egész kicsiket kanalazzunk a túrós masszából. Nem baj, ha soknak tűnik, mert sülés közben süllyed majd.
Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon kb. 20 perc alatt süssük készre. Ellenőrizzük tűpróbával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre