Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonybéli csirke

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát felkockázom, kiolvasztom, és beleteszem a felszeletelt gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Sózom, borsozom, fedő alatt puhára párolom. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba levet ereszt, az elegendő a csirke párolásához. Ha puha, zsírjára sütöm.

A húst kiszedem egy tűzálló tálra, a megmaradt zsírba egy kiskanál lisztet keverek, majd a tejjel felengedem, mártássá főzöm, ráöntöm a csirkére.

Tálalás előtt teszem rá a tejfölt, és megszórom finomra vágott petrezselyemzölddel. Burgonyaropogós (krokett), vagy apróra szaggatott házi galuska illik hozzá.

Megjegyzés

Bakonybél egy kedves kis falucska a Bakony hegység szívében, ahol valamikor egy bőrös szakszervezeti üdülő üzemelt. Mára természetesen privatizálták, de a régi recept értékességén, ami onnan származik, ez mit sem változtat. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek