Elkészítés: A szalonnát felkockázom, kiolvasztom, és beleteszem a felszeletelt gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Sózom, borsozom, fedő alatt puhára párolom. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba levet ereszt, az elegendő a csirke párolásához. Ha puha, zsírjára sütöm.
A húst kiszedem egy tűzálló tálra, a megmaradt zsírba egy kiskanál lisztet keverek, majd a tejjel felengedem, mártássá főzöm, ráöntöm a csirkére.
Tálalás előtt teszem rá a tejfölt, és megszórom finomra vágott petrezselyemzölddel. Burgonyaropogós (krokett), vagy apróra szaggatott házi galuska illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre