Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bacon-kabátos csirkemáj

default user icon
10 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • csirkemáj
  • szeletelt bacon
  • olaj
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemájat megmosom, félbevágom. Egyesével a baconbe csomagolom. Kiolajozott tepsibe vagy jénaiba sorakoztatom őket, és 220 fokon megsütöm.

    A májat ízlés szerint fűszerezhetjük, de a sót kerüljük el, mert a bacon is sós. Burgonyapüré illik hozzá a legjobban, de rizzsel is nagyon finom.

Megjegyzés

Én füstölt bacont használtam, nem tettem hozzá semmilyen fűszert.
Nagyon finom, laktató étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

weberjuli
Sőt, ha a csomagokat kizsírozott, karikákra vágott nyers krumlival és hagymakarikákkal "bélelt" tepsibe teszed, még a köret is elkészül!
huncutka33
isteni finom, főleg ha a betekert májdarabkákra felkarikázott póréhagymát szórsz, és ennek a tetejére szeletelsz egy-két almát.
aginka
A májat én majorannába és mustárba megforgatva tekerem a baconba és igy sütőm meg.Sózni nem szoktam.Hidegen melegen is finom.
csonkilinca
Én beletekerem az aszalt szilvát. Először azt hittem nagyon édes lesz, de isteni lett tőle.
angeldec
Nagyon finom.Gyakran csinálok.De nyugodtan meg lehet sózni.Én akármilyen máj ételt csinálok,mindig megsózom, és nem lesz kemény.Amúgy nem szoktam túlturbózni:máj,só bacon.Isteni!
zsuzsd
Szoktam rakni mellé a maradék bacon-be betekerve aszalt szilvát, isteni finom!
Ilka
Én pulykamájból szoktam készíteni, mert sokkal kiadósabb, ízletesebb, és nem kell megvenni hozzá (az általam fel nem használt) szívet is. A májdarabokat egy kistálkában előre elkészített fűszerkeverékbe (majoránna, feketebors, ételízesítő, vagy só) forgatom meg, úgy csavarom a baconbe. Köztudomású, hogy minden szárnyasmájat meg lehet sózni az elkészítése alatt, ellenkezője csak a sertés, illetve marhamájra igaz!
nijntje
A bacon belso felet en meg szoktam kenni mustarral, es ugy meg tutibb!!!
Pöttöm79
Azt kell mondjam én nem nagyon szeretem a májat, de a múltkor csináltam a páromnak és megkóstoltam... egészen finom volt.
bogdana
Én is szoktam ilyet csinálni, a csirkemájat megtűzdelem fokhagymával, minden májba egy vékony szeletkét szúrok bele késsel, majd a májat megforgatom majoránnában, úgy csavarom a baconba. A burgonyapüré mellett még adok hozzá olaszos paradicsommártást is.

Hasonló Receptek

Magazin