Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Árfigyelő recept: így lesz szaftos és omlós a pénztárcabarát lecsós szelet

default user icon
MME
Ahogy az elmúlt héten, most is jelentkezünk egy olyan recepttel, aminek hozzávalóit az Árfigyelő alkalmazás segítségével állítottunk össze úgy, hogy azokat a lehető legkedvezőbb áron rakhassuk a kosarunkba. Íme, a klasszikus lecsós szelet receptje, hogy a tiéd is szaftos és omlós legyen.

A hétvége közeledtével lassan újra aktuális a kérdés; mit kéne főzni ebédre, ami egyben kiadós és pénztárcabarát is? Nos, a kánikulára való tekintettel most egy egyszerű lecsós szeletet választottunk sok-sok friss zöldséggel, aminek összetevői szinte egytől egyig akciósak. Azt, hogy melyik bolt ajánlja ezek közül is a legkedvezőbb árcédulát, az Árfigyelőnek hála gyerekjáték volt felkutatni.

Lecsós szelet klasszikusan

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj (Tesco: 1939 Ft./kg)
  • só 
  • bors
  • olaj (Tesco: 519 Ft./kg)
  • 1 db vöröshagyma (Tesco: 479 Ft/kg)
  • 1 ek fűszerpaprika 
  • víz
  • 2 db paprika (Spar: 799 Ft/kg)
  • 2 db paradicsom (Tesco: 439 Ft/kg)

Elkészítése:

  1. A lecsós szelet elkészítéséhez a sertéskarajt felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd a szeletek mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük benne. Ezután kivesszük és félretesszük a húsokat.
  3. A megmaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított hagymát. Meghintjük a fűszerpaprikával és meglocsoljuk egy kevés vízzel.
  4. Elkeverjük és hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk és visszatesszük a húsokat. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, és kis lángon, lefedve kb. 20-30 percig főzzük. Ha megpuhult a hús és a zöldségek, rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.

Ha téged is érdekel, melyik termék hol a legolcsóbb az adott napon, azt te is megnézheted az Árfigyelőn. A rendszer nemcsak arra alkalmas, hogy összehasonlítsuk a boltok kínálatát egymással, hanem a különböző akciókról is értesülhetünk, illetve a hozzánk legközelebbi boltot is megtalálhatjuk, ahol az adott terméket megvásárolhatjuk. A honlapon szereplő adatok minden reggel legkésőbb 4 óráig frissülnek. 

A jövőben – többek között – szabadon összeállítható és elmenthető bevásárlólista és kalkulátor is segíti majd a fogyasztókat, továbbá a felhasználói igényeknek megfelelően fejlesztik az okostelefonon történő megjelenítést, illetve a szolgáltatás térképes funkcióját is. A fejlesztések célja, hogy segítsék a vásárlókat az árak összehasonlításában és a legjobb ajánlatok kiválasztásában.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss