Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás pite XVI.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 12,5 dkg sütőmargarin
  • 1 dl tejföl
  • csiptenyi só
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
  • tojás a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és ízlés szerint fahéjat.

    Egy nagy tálban összedolgozzuk a lisztet, a sütőport, a margarint, a tojást, a sót, a cukrot és a tejfölt. A tésztát két részre osztjuk 2/3-1/3 arányban.

    Először a nagyobb részt nyújtjuk ki, és tesszük egy kikent, lisztezett tepsibe. A tésztát zsemlemorzsával meghintjük, és ráhalmozzuk az almatölteléket. Végül a maradék tésztánkat is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, az almára tesszük. A tésztát tojással lekenjük.

    200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Elég lágy tészta, nyújtáskor bőségesen kell lisztezni a nyújtódeszkát.

Kiscsimpi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin