Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás kosárka

Áfonyás kosárka

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 1 ek porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tk fehérrum
  • Töltelék:
  • 12,5 dkg marcipán
  • 3 ek cukor
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 1 ek finomliszt
  • 25 dkg friss, vagy mélyhűtött áfonya

Elkészítés

    A vajat, a lisztet, a porcukrot, a mandulalisztet, a tojást, és az aromát robotgépben összedolgozzuk, hogy tésztát kapjunk.

    Akkora lappá nyújtjuk, hogy nagyobb, kerek pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a 12 korongot, és kibéleljük vele a formákat. Húzzuk a tésztát jól a szélére, hogy eléggé magas legyen a tészta.
    A tészta alját szúrkáljuk meg villával.
    30 percre a hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    Közben a marcipánt finomra reszeljük. Ez úgy lehetséges, hogy mélyhűtőbe tartjuk 24 órán át. A cukrot és a vajat hozzákeverjük, jó krémes állagú lesz.
    A tojásokat egyenként beledolgozzuk, a lisztet is belekeverjük.
    A formákat a hűtőszekrényből kivesszük, és a sütőben elősütjük 10 percig. Hagyjuk kicsit hűlni,majd megtöltjük a töltelékkel a kosarakat.
    Mindegyikre 5-6 szem áfonyát halmozunk.

    A sütő középső rácsán kb 15 percig sütjük, vagy amíg a tészta széle egy kissé meg nem barnul.
    A kis töltött kosarakat a formából kivesszük,és papírral bélelt tányérkákra helyezzük, majd így szervírozzuk. Tejszínhabot kínálunk melléje.

Megjegyzés

Ez az édesség frissen sütve, tejszínhabbal a legfinomabb. Egész évben készíthetjük, mert mélyhűtött áfonyával is remek.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin