Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

A legomlósabb meggyes pite

Omlós meggyes pite

Hozzávalók

  • A töltelékhez:
  • 1,2 kg meggy
  • cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • őrölt fahéj
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg zsír
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • A tálaláshoz:
  • porcukor

Elkészítés

    1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és egy kevés vízzel és cukorral feltesszük főni. Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport, és megszórjuk fahéjjal.Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
    2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a zsírt és a tejfölt. A tojást felverjük a cukorral, majd apránként hozzáadadoljuk a lisztes keveréket. Összegyúrjuk, és  legalább fél órára hűtőbe tesszük.
    3. Ezután a tésztát két részre osztjuk, 2 db cipót formázunk belőle, és mindkettőt tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Ráborítjuk a meggyes masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután ráhelyezzük a második lapot, és a tetejét villával megszurkáljuk, és lefedjük alufóliával.
    4. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral.

      A legfinomabb meggyes desszertek >>> 

      Kedvenc pitéink >>> 

      Nagyi házi sütijei >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

csavardisamu (módosítva: 2 évvel ezelőtt)  2 évvel ezelőtt
3 tasak pudingpor , kevés vízzel felodva ? Nincs itt valami tévedés ?
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes