Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségkrémleves gazdagon

45 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra, a sárgarépát apró kockákra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymákat. Rádobjuk a sárgarépát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, meghintjük az ételízesítővel vagy az elmorzsolt leveskockával. Felöntjük 1,2 liter vízzel, és félrebillentett fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig főzzük. A leveshez adjuk a zöldborsót, 12-15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, és további 10 percig főzzük.

Szűrőkanállal kiemelünk a levesből 4 evőkanálnyi zöldséget, a többit botmixerrel krémmé-péppé zúzzuk. Simára keverjük benne a tejfölt, jól összeforraljuk, végül ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal, 1-2 csipetnyi szerecsendióval illatosítjuk. Visszatesszük a levesbe a darabos zöldséget, még egyszer felforraljuk, végül leöblített petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk.

Külön tálkában zsiradék nélkül pirított zsemlekockát kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Tejföl helyett finomíthatjuk főző-, sőt habtejszínnel is, amelyet turmixolás előtt adunk a leveshez, így különösen könnyű, bársonyos-habos állaga lesz. - Mrssheperd

Ezek is érdekelhetnek

Friss