Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi puncsbohóc

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • 10 adaghoz:
  • A bohóc fejéhez:
  • 1 kg darált háztartási keksz
  • 10 ek. porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj /puha/
  • 2 ek rumaroma
  • 6 ek kakaópor
  • 8 dl tej
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg baracklekvár
  • A bevonathoz és a sapkához:
  • 50 dkg fondán
  • 10 db cornett tölcsér
  • 5 dkg színes marcipán
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
  • 3 dkg színes cukor
  • piros ételfesték

Elkészítés

A bohócok fejéhez a hozzávalókat összegyúrjuk, formázható állagúra. 10 db golyót formázunk, és fél órára betesszük a fagyasztóba.

A fondánt megolvasztjuk, piros festékkel színezzük, a golyókat leöntjük vele. A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, és a tölcsérek szélét olvasztott csokoládéba mártjuk, majd színes cukrot szórunk rá. Ha a csoki megdermedt, a golyókra helyezzük, díszítő pálmafával. Marcipánból szemet, orrot formázunk, tejszínből szájat rajzolunk.

Megjegyzés

Recept és fotó: www.kidsoasis.hu - MME

Ezek is érdekelhetnek