Rebarbarás pitetorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 7,5 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 1 kg rebarbara
  • 7 evőkanál cukor
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál forró víz
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 kis pohár tejföl
  • 4 tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, és jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőport és az átszitált lisztet, és az egészet összegyúrjuk. Amíg elkészítjük a tölteléket, a tésztát pihentetjük.

A meghámozott, kis darabokra vágott rebarbarát összekeverjük 4 evőkanál cukorral.

A 3 tojássárgáját a 3 evőkanál forró vízzel addig keverjük, míg fehér masszát kapunk. Majd hozzáadjuk a maradék 3 evőkanál cukrot, azután a 4 evőkanál lisztet, amit szintén jól elkeverünk. Majd beleöntjük a 2 pohár tejfölt, és az előzőleg felvert tojásfehérjét. Ebbe a masszába öntjük a cukorral elkevert rebarbarát.

A tésztát kilisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy margarinnal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformát úgy, hogy a süteménynek széle is legyen (kb. olyan magasságban, mint maga a tortaforma). A tésztára öntjük a rebarbarás masszát, és elsimítjuk.

Előmelegített sütőben (hőlégkeverés esetén) 170-180 fokon 1 órán át sütjük.

Megjegyzés

Ajánlom annak, aki nem szereti a túl édes süteményeket. A rebarbarának nyersen is savanykás íze van, ez a sütőben sem változik. - Adriennke26

Ezek is érdekelhetnek

Friss