Elkészítés: A rebarbarát meghámozzuk, majd feldaraboljuk.
A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a margarinnal, a cukorral és csipet sóval. Összekeverjük a citromhéjat, a lisztet, a keményítőt, a mandulát és a sütőport, majd a tésztához adjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Kevés tejjel fellazítjuk.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kikenünk és zsemlemorzsával beszórunk egy kb. 20x30 centis sütőformát, és elterítjük benne a tésztát. A rebarbarát a málnával együtt elosztjuk a tésztán.
A sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Picit állni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!