Rántotta

10 perc
egyszerű
megfizethető
1 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy serpenyőt közepes lángon melegíteni kezdünk. Beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat. Amíg a vaj felhabzik, a tojásokat egy keverőtálba öntjük, sózzuk, villával kissé felverjük (nem kell, hogy teljesen elkeveredjen a sárgája a fehérjével).
  2. A keveréket a habzó vajra öntjük, és körkörös mozdulatokkal keverve megsütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük szárazra (3 db tojás esetén nagyjából 1-2 perc a sütési idő).
  3. Végül ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés őrölt pirospaprikával vagy akár sajttal. Pirítóssal, vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a tökéletes rántotta:

Ezek is érdekelhetnek

Friss