hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott rétestorta

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 3 evőkanál tejszín
  • kevés olaj
  • A túrós töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 tojássárga
  • 2 evőkanál porcukor
  • fél marék aszalt áfonya vagy mazsola
  • 1 citrom héja
  • A diós töltelékhez:
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 evőkanál sütőrum
  • A barackos töltelékhez:
  • 25 dkg barack vagy barackbefőtt
  • 2 evőkanál gríz
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 tojássárga

Elkészítés

Elkészítés: A túrós töltelékhez a hozzávalókat egyneművé keverjük.

A diós töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a diót és a rumot, felfőzzük.

A barackos töltelékhez összekockázzuk a barackot. A tejszínt, a cukrot, a grízt, a barackot és a 2 tojássárgát elkeverjük.

A sütőformát kikenjük vajjal, kibéleljük 2 réteslappal úgy, hogy a 2 lap közé olajat kenünk.

Belesimítjuk a túrótölteléket, 2 réteslapot fektetünk rá, majd megkenjük a diós töltelékkel. Újra réteslap következik, végül a barackos tölteléket is rásimítjuk. A tetejét befedjük réteslappal, behajtogatjuk, a tetejét megkenjük tejszínnel.

180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

Zsolt további receptjeit a Mesterkurzus blogban találod!
A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss