Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás almatorta

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztet a vajjal, 12 dkg cukorral, a tojásokkal és a sóval eldolgozzuk. Fóliába csavarva 30 percre hűtőbe tesszük.

A mazsolát és a felaprított mandulát összekeverjük 3 evőkanál rummal. A meghámozott almát kockákra daraboljuk, és hozzáadjuk a citromlét.

Az almalevet a cukorral és az almával pároljuk. A pudingport kevés vízben feloldjuk, majd a kompótba vegyítjük, és 1 percig főzzük, végül beleforgatjuk a mazsolás keveréket.

A tészta 2/3 részét kb. 32 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a vajjal kikent 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát körben a karimánál magasra hagyjuk, villával megszurkáljuk és morzsával meghintjük.
Ráhalmozzuk a kompótot. A tészta szélét ráhajtjuk, és megkenjük a tejszínnel elkevert tojássárgájával.

A maradék tésztát 26 cm-es kerek lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és a torta tetejére fektetjük. Körben jól lenyomkodjuk, megkenjük a maradék tojássárgájával, és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük 200 fokon. A formában hagyjuk kihűlni.

A porcukrot a tojásfehérjével meg a rummal híg masszává keverjük, és bevonjuk vele a tortát, az oldalát megszórjuk szárazon megpirított mandulával.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss