Máglyarakás almával

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat negyedeld, emeld ki a magházukat, a gerezdeket vágd vékony szeletekre. Öntözd meg citromlével, reszeld rá a citrom sárga héját, és forgasd bele a mazsolát.

A kifliket karikázd fel, locsold rá a tejet. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a tejes kifliket.

A massza felét simítsd egy vajjal kikent tűzálló tálba. Oszd el rajta egyenletesen az almás-mazsolás keveréket, hintsd meg fahéjjal, majd borítsd be a többi masszával.

Tedd előmelegített sütőbe, süsd 20 percig. Ekkor simítsd rá a tojások fehérjéből vert kemény habot. Addig süsd, míg a hab szép színt nem kap. Hintsd meg porcukorral, vagy gyümölcsöntetet kínálhatsz hozzá.
Én egy almát reszeltem le, kipürésítettem, adtam hozzá sárgabaracklekvárt, ezzel tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss