Elkészítés: Az almákat negyedeld, emeld ki a magházukat, a gerezdeket vágd vékony szeletekre. Öntözd meg citromlével, reszeld rá a citrom sárga héját, és forgasd bele a mazsolát.
A kifliket karikázd fel, locsold rá a tejet. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a tejes kifliket.
A massza felét simítsd egy vajjal kikent tűzálló tálba. Oszd el rajta egyenletesen az almás-mazsolás keveréket, hintsd meg fahéjjal, majd borítsd be a többi masszával.
Tedd előmelegített sütőbe, süsd 20 percig. Ekkor simítsd rá a tojások fehérjéből vert kemény habot. Addig süsd, míg a hab szép színt nem kap. Hintsd meg porcukorral, vagy gyümölcsöntetet kínálhatsz hozzá.
Én egy almát reszeltem le, kipürésítettem, adtam hozzá sárgabaracklekvárt, ezzel tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!