Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus tiramisu II. recept
recept
Mester

Klasszikus tiramisu II.

30 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 04. 02.

Elkészítés

Elkészítés: A mascarponét keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját is. A tojások fehérjét egy csipet sóval és 1 evőkanál kristálycukorral verjük kemény habbá. Ezután apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.

A lefőzött, erős feketekávét keverjük össze a tejjel, majd langyosítsuk meg. Ezután egyesével mártogassuk bele a babapiskótát, hogy egy kicsit beszívja magába a kávés keveréket.

A tál aljára rakjuk szorosan egymásmellé a kávéba mártott babapiskótát, majd locsoljuk meg ízlés szerint az Amaretto likőrrel. Ezután kanalazzuk rá a mascarponés krém felét, és szórjuk meg cukrozott kakaóval, majd a maradék kávéba mártogatott babapiskótával fedjük be a krémes réteget. Újra locsoljuk meg a piskótát ízlés szerint likőrrel, majd kanalazzuk rá a maradék krémet, és szórjuk meg bőségesen a cukrozott kakaóporral.

Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém egy kicsit megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek (én mindig előző nap készítem el, és a hűtőben tárolom fogyasztásig).

Kevéssel tálalás előtt vegyük ki a desszertet a hűtőből, hogy ne legyen vad hideg, majd ízlés szerint fagylaltos kehelyben vagy desszertes tányéron tálaljuk.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Almás-mákos rakott tészta
Recept
Egyszerű

Almás-mákos rakott tészta

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Tejberizs
Recept
Egyszerű

Tejberizs

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Stíriai metélt Gizike módján
Recept
Mester

Stíriai metélt Gizike módján

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Jóság szelet
Recept
Bonyolult

Jóság szelet

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű almafánk
Recept
Egyszerű

Egyszerű almafánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Banános palacsinta karamellöntettel
Recept
Egyszerű

Banános palacsinta karamellöntettel

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Sajtos pogácsa kétféle sajttal
Recept
Rafinált

Sajtos pogácsa kétféle sajttal

55 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csúsztatott palacsinta gazdagon
Recept
Egyszerű

Csúsztatott palacsinta gazdagon

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss receptek

Almás-mákos rakott tészta recept
Recept
Egyszerű

Almás-mákos rakott tészta

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Tejberizs recept
Recept
Egyszerű

Tejberizs

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Stíriai metélt Gizike módján recept
Recept
Mester

Stíriai metélt Gizike módján

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Jóság szelet recept
Recept
Bonyolult

Jóság szelet

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű almafánk recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű almafánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Eszterházy-torta recept
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Banános palacsinta karamellöntettel recept
Recept
Egyszerű

Banános palacsinta karamellöntettel

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Sajtos pogácsa kétféle sajttal recept
Recept
Rafinált

Sajtos pogácsa kétféle sajttal

55 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csúsztatott palacsinta gazdagon  recept
Recept
Egyszerű

Csúsztatott palacsinta gazdagon

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival recept
Recept
Mester

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus grízgaluska leves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus grízgaluska leves

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkemellpaprikás recept
Recept
Egyszerű

Csirkemellpaprikás

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.