Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés kocka III.

default user icon
MME
5 5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a fokozatosan hozzáadott cukorral. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd a vizet. Óvatosan belekeverjük az összevegyített szárazanyagokat. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű (kb. 24x38 cm) tepsiben 180 fokon 5-6 percig sütjük. Lehúzzuk róla a papírt, és rácson hűlni hagyjuk.

A krémhez megfőzzük a pudingot, hideg vízben szobahőmérsékletűre hűtjük (többször megkevergetjük, így szép sima, selymes lesz). A margarint habosra keverjük a porcukorral, felváltva hozzáadjuk a pudingot és a gesztenyemasszát. Ízesítjük, majd egyenletesen rákenjük a tésztalapra.

A tejszínből kemény habot verünk a habfixálóval, a krém tetejére terítjük, és megszórjuk kakaóporral.

Megjegyzés

A tésztához az Almás krémes barna lapját fejlesztettem tovább, így stabilabb alapja a többinek.

Ezek is érdekelhetnek