hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Franciasaláta gazdagon

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • burgonya
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zöldborsó
  • vöröshagyma
  • csemegeuborka
  • kukorica
  • alma
  • tojás
  • zalai felvágott (vagy sonka, esetleg főtt-füstölt tarja)
  • Az öntethez:
  • majonéz
  • tejföl
  • mustár
  • citromlé
  • cukor
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a zöldborsót (vagy a zacskós vegyeszöldséget) szintén megfőzzük sós vízben, majd lecsepegtetjük. Ezeket apróra vágott csemegeuborkával, almával, lecsepegtetett kukoricával összekeverjük. Keményre főtt és összekockázott tojást, valamint összekockázott zalai felvágottat keverünk hozzá. Ráöntjük a tejfölt és a majonézt, majd egy aprócskai vöröshagyma negyedét fokhagymanyomóval belenyomva (vagy nagyon apróra vágva), 1 kanál mustárral, 1 kávéskanál citromlével, ízlés szerinti sóval, cukorral, borssal készre ízesítjük.

Megjegyzés

Hétköznapokon fasírtgolyókkal esszük. Nálunk az ünnepek egyik elmaradhatatlan fogása, olyankor tojásos egyben sült fasírttal tálaljuk, húsvétkor sárga túrót is kínálunk mellé. - MME

Ezek is érdekelhetnek