Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fácán császár módra

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg-os fácán
  • 30 dkg császárszalonna
  • 4 db császárkörte
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál körtepálinka
  • A páchoz:
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • majoranna
  • bazsalikom
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A fácánt feldaraboljuk, bedörzsöljük a fűszerekkel ( őrölt bors, kakukkfű, majoranna, bazsalikom), meglocsoljuk olajjal, átforgatjuk, majd lefedve hűtőszekrénybe tesszük 1-2 napra, de legalább 1 éjszakára.

A pácolt fácánhúst sózzuk, szeletelt császárszalonnába tekerjük, majd sütőben megsütjük, közben gyakran locsolgatjuk.

A császárkörtéket meghámozzuk, és a majdnem átsült fácándarabok mellé tesszük. A fácánt és a körtéket meglocsoljuk pálinkával, és készre sütjük.

Petrezselymes burgonyával kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss