A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, valamint a kristálycukrot, és a 4 evőkanál hideg vízzel alaposan összegyúrjuk
A tésztát gombóccá formázzuk és folpack fóliába csomagoljuk, 30 percre hűtőbe tesszük.
Az epreket jól átmossuk, és vékonyan felszeleteljük őket.
A hűtőből kivett tésztát lisztezett gyúródeszkán kerek formára nyújtjuk, kb 3 mm vastagságban. Ezzel a tésztával gyorsan kell dolgozni, mert a kéz melegétől meglágyulhat.
A tésztát vékonyan megkenjük eper lekvárral úgy, hogy a tészta szélein 3 cm maradjon szabadon.
A lekvárral megkent felületre ráhelyezzük a felszeletelt epret, és szórjuk meg barna cukorral vékonyan.
A tészta szabadon hagyott széleit legyező formában hajtsuk rá a lekváros gyümölcsös felületre. Majd a tészta szélét kenjük meg vékonyan tojás sárgájával.