Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperlekváros gőzgombóc

60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük, a cukrot feloldjuk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd letakarjuk és hagyjuk, hogy felfusson.
  2. A lisztet, a sót és az étolajat egy tálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt.
  3. Lágy tésztát gyúrunk belőle, majd lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd 15-16 nagyjából egyforma méretű négyzetet vágunk belőle.
  4. Mindennégyzet  közepébe teszünk kb. egy evőkanál lekvárt. (Érdemes sűrű lekvárt használni, azzal könnyebb dolgozni.)
  5. A sarkokat behajtjuk, majd golyókat formázunk a batyukból, amelyeket lisztezett tálcára teszünk, és 40-45 percig kelesztjük.
  6. Ha a duplájukra keltek, egy fazékba teszünk vízet, majd rá egy nagyobb szűrőt úgy, hogy a szűrő ne érjen bele a vízbe. Ha már forr a víz, akkor a szűrőbe teszünk a gombócokból, úgy, hogy bőven maradjon hely köztük, mert tovább nőnek majd a gőzben.
  7. A szűrőt lefedjük egy fedővel, és 16-18 percig gőzöljük a gombócokat.
  8. Vaníliamártással és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.


Ajánljuk még:

MÉZES-VAJAS GŐZGOMBÓC >>>
LEKVÁROS GŐZGOMBÓC >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss