Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperkrémes macaron

MME MME
120 perc
mester
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A masszához:
  • 15 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5,5 dkg tojásfehérje (4 napig szobahőmérsékleten pihentetett)
  • sárga ételfesték
  • A cukorsziruphoz:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 38 ml víz
  • 5,5 dkg tojásfehérje
  • Az epres krémhez:
  • 6,5 dkg fagyasztott eper
  • 10 dkg fehércsoki

Elkészítés

  1. A mandulalisztet és a porcukrot átszitáljuk. A mandulalisztet, a porcukrot, az 5,5 dkg tojásfehérjét és a sárga festéket összekeverjük, félretesszük.
  2. A kristálycukrot és a vizet 118 fokig felforraljuk (maghőmérő segítségével). A maradék 5,5 dkg tojásfehérjét habosítjuk, majd lassú keverés mellett vékony sugárban hozzácsurgatjuk a forró cukorszirupot. Tovább habosítjuk (ne túl kemény habbá), amíg ki nem hűl.
  3. A tojáshab 1/4 részét elkeverjük a mandulás masszával, majd a többi habot is óvatosan hozzákeverjük. Folyós masszát fogunk kapni.
  4. A nyomozsákot kivágjuk a megfelelő méretre, megtöltjük a masszával, és szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a köröket. (Figyeljünk arra, hogy kevesebbet nyomjunk, mint amekkora kört szeretnénk, mert a massza szétterül.)
  5. Ezután 45 percet pihentessük a köröket, hogy megbőrösödjenek. (Ez azt jelenti, hogy ha hozzáérintjük óvatosan az újjunkat, nem rakad hozzá a krém.) 155 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 8 percig sütjük őket.
  6. Az epres krémhez megolvasztjuk a fehércsokit, majd összekeverjük a megfőzött, botmixerrel pépesített és leszűrt eperrel. A krémmel összetapasztjuk a köröket. 

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

CSOKOLÁDÉKOSÁRKA MEGGYES TEJSZÍNKRÉMMEL>>> 

BARACKOS-KÓKUSZOS POHÁRDESSZERT (TRIFLE)>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss