Elkészítés: A kekszet morzsásra törjük (legjobb, ha zacskóba tesszük, és nyújtófával ütögetjük), összedolgozzuk a vajjal. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, és kanálháttal belenyomkodjuk a kekszes masszát. A tortaforma oldalára sütőpapírt tapasztunk.
A zselatint vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a mascarponéval, a joghurttal, a porcukorral és a citromlével. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, elkeverjük kevés túrós masszával, majd a massza egészébe dolgozzuk. A kekszalapra simítjuk, és hagyjuk megdermedni.
A dinnyehúst (magok nélkül!) kis darabokra vágjuk, és sűrűn a torta tetejére rakosgatjuk.
A tortabevonót a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük 2,5 dl vízzel, felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, majd a dinnyére locsoljuk. Hagyjuk megdermedni.
A tortát tálra emeljük, megszórjuk fenyőmaggal, és citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!