Citromos kevert kalács

1 4/5
60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A koszorúhoz:
  • 3 tojás
  • 1,5 bögre fehérliszt
  • 1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 3/4 bögre étolaj
  • 1 bögre joghurt - sőt én most hozzáadtam még 2 kanálnyit, mert túl sűrűnek találtam a tésztát
  • 3/4 bögre porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • A citrommázhoz:
  • 1 citrom leve
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Először a nedves hozzávalókat öntöm egybe, majd szépen kikeverem az egészet úgy, hogy apránként hozzáöntöm a szárazakat. Nagyjából piskóta sűrűségű tésztát kapok így.

200 fokos sütőbe teszem, hogy egy kis lábasban vizet teszek a sütő hátuljába, majd betolom a sütőbe a tepsit. Elég sokáig, minimum 3/4 óráig kell sütni. Ha félünk, hogy közben a teteje megég, helyezzünk a sütemény tetejére egy alufóliát anélkül, hogy azt rögzítenénk a tepsihez.

A mázhoz a citromlevel kikeverem porcukorral, majd a már kihűlt kalácsra csurgatom.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss