Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
WM
A káposzta egyszerűen csodálatos. Ízletes, rengeteg vitamint tartalmaz még tél végefelé is, ezerféleképp elkészíthető - és pénztárcabarát.
SB
Volt már veled olyan, hogy a hűtőben (neadjisten a kamrában lévő nagy káposztásbödönben) várakozó káposztára jártál, fejed hátrahajtva engedted nyitott szádba a világos káposztacsíkokat, hogy aztán szemedet a savanyúságtól összehúzva rágcsáld a mennyei mannát? Ha igen, te is a savanyú káposzta rajongóinak táborát gyarapítod.
Habliliom
A téli hónapok elképzelhetetlenek savanyú káposzta nélkül! Nyersen, már a piacon micsoda remek dolog kóstolgatni! Persze gyakran nem óriás hordókból, hanem előre csomagolva kerül a háztartásba, de készüljön belőle gyors saláta, leves, egytálétel vagy a nagy klasszikusok bármelyike – kihagyhatatlan ilyenkor!
A római kömény több mint 5000 éves történelemre tekint vissza. A feltételezhetően iráni gyökerekkel bíró köményt az egyiptomiak is előszeretettel használták, nem csak ételekhez, hanem a mumifikálásához is.