Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
HL
Általában csak mellékszerep jut az igen egészséges gyökérzöldségeknek, pedig olcsók, és sokkal többféle módon hasznosíthatók az étrendben, mint azt gondolnánk!
Habliliom
A cékla igazi téli zöldségféle, nem csupán salátaként, de leves formájában is változatosan tálalható. Ráadásul gyönyörű a színe, sokféle fűszerrel, hozzávalóval lehet kombinálni.
A téli hónapokban különösen fontos, hogy minél több egészséges és vitamindús zöldségfélével vértezzük fel magunkat. A rendkívül kedvező áron kínált, sokszor mégis csupán savanyúságként fogyasztott cékla valódi csodazöldség, ami kis fantáziával igazán változatosan tálalható, kitűnő alapanyag.
MME
A cékla illata és íze magában hordozza a föld illatát! Ezt pedig kihasználhatjuk úgy, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodjunk! Ilyenkor még a friss cékla lédús, ropogós, aromás, érdemes kipróbálni másképp is, mint salátának!
A március már elkezdődött, a tél mintha mégsem akarna búcsúzni. A hideg és a jócskán elhúzódó fázós, friss vitaminokban szegény időszak végét várva is lehetséges azért az ilyenkor kéznél lévő alapanyagokból izgalmas „vitaminbombákkal” hadat üzenni a megfázásnak és a borúnak – szezonális, tartalmas salátával feledtetni a telet, ínyenckosárkákkal várni a tavasz beköszöntét.
SB
Kóstoltad már a sült céklát? Ittál már céklás sárgarépalevet? Nyersen reszelve citromlével megvan? Céklás muffin étcsoki darabokkal? Céklás brownie? Fedezd fel, ha eddig csak ecetes céklát ettél!
Nem csak salátát készíthetünk céklából. Érdemes felfedezni a sült céklában rejlő lehetőségeket is. Például száraz sherryvel, kevés zellerrel és kis tejföllel szenzációs leves varázsolható belőle. A rákocska már csak hab a tortán!