Elkészítés: 1. A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és 15 perc alatt felfuttatjuk (ez csak annyit jelent, hogy ennyi időre félretesszük). A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tojássárgájával, a langyos rumban feloldott mézzel meg a tejes élesztővel tésztává gyúrjuk. Konyharuhával letakarva pihentetjük, mialatt a töltelék elkészül.
2. Ehhez a darált diót a megforrósított tejjel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A máktölteléket ugyanígy készítjük el.
3. A tésztát 4, egyanként kb. 30 dkg-os részre, a töltelékeket 2-2 részre osztjuk. A tésztát külön-külön, kb 35x20 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, kettőt a diótöltelékkel, kettőt a máktöltelékkel kenünk meg. A tészták két szélét kissé a töltelékre hajtjuk (így a töltelék nem folyik ki sütés közben), majd föltekerjük és margarinnal vékonyan kikent sütőlemezre fektetjük.
4. A tetejüket tojássárgájával lekenjük, és egy órán át pihentetjük; azután a tojáfehérjével megkenjük. Amikor ez 20-25 perc alatt megszáradt rajta, a tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített, közepesen forró (180 fok, légkeveréses sütőben 165) sütőbe toljuk. 30–35 percig sütjük. Csak akkor szeleteljük fel, amikor már kihűlt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre