Balaton szelet II.

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • A krémhez:
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál gríz
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál piros gyümölcslekvár (málna)

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 3 lapot sütünk.

A krémhez a tejből, a grízből, a kakaóból és a porcukorból pépet főzünk, s mikor a pép kihűlt, hozzákeverjük a vajat.

A kihűlt lapokból egyet megkenünk a pépes krém felével, erre jön még egy lap, ezt megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a krém másik felét, befedjük a harmadik lappal, végül megszórjuk porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss