Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás-gesztenyés bukta recept
recept
Mester

Almás-gesztenyés bukta

75 perc
0 adag
Megfizethető
2014. 08. 23.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt, a cukrot és a tejet összekeverjük. A lisztet, a morzsolt gesztenyepürét, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a rumot szintén összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, a szobahőmérsékletű vajat, majd belekeverjük az élesztős tejet a tésztánkba. Összedolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.

A töltelékhez a megtisztított, meghámozott és apró kockára vágott almát vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a fehérbort, az őrölt fahéjat és szegfűszeget. 5-10 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a gesztenyepürét, és jól összekeverjük.

A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, az almás-gesztenyés töltelékből kiskanálnyi darabokat a tészta felére halmozunk, a másik felét ráhajtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Egy sütőedényt kivajazunk. A kész tésztagolyókat belehelyezzük, és lekenjük az egészet olvasztott vajjal. 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Önmagában is nagyon finom, de kínálhatunk mellé vaníliaszószt is tálaláskor.

Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Recept értékelése

Ajánljuk még

Almás-mákos rakott tészta
Recept
Egyszerű

Almás-mákos rakott tészta

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Tejberizs
Recept
Egyszerű

Tejberizs

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Stíriai metélt Gizike módján
Recept
Mester

Stíriai metélt Gizike módján

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Jóság szelet
Recept
Bonyolult

Jóság szelet

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű almafánk
Recept
Egyszerű

Egyszerű almafánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Banános palacsinta karamellöntettel
Recept
Egyszerű

Banános palacsinta karamellöntettel

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Sajtos pogácsa kétféle sajttal
Recept
Rafinált

Sajtos pogácsa kétféle sajttal

55 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csúsztatott palacsinta gazdagon
Recept
Egyszerű

Csúsztatott palacsinta gazdagon

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss receptek

Almás-mákos rakott tészta recept
Recept
Egyszerű

Almás-mákos rakott tészta

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Tejberizs recept
Recept
Egyszerű

Tejberizs

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Stíriai metélt Gizike módján recept
Recept
Mester

Stíriai metélt Gizike módján

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Jóság szelet recept
Recept
Bonyolult

Jóság szelet

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű almafánk recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű almafánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Eszterházy-torta recept
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Banános palacsinta karamellöntettel recept
Recept
Egyszerű

Banános palacsinta karamellöntettel

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Sajtos pogácsa kétféle sajttal recept
Recept
Rafinált

Sajtos pogácsa kétféle sajttal

55 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csúsztatott palacsinta gazdagon  recept
Recept
Egyszerű

Csúsztatott palacsinta gazdagon

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival recept
Recept
Mester

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus grízgaluska leves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus grízgaluska leves

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkemellpaprikás recept
Recept
Egyszerű

Csirkemellpaprikás

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.