hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás béles

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az almás béles elkészítéséhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrokat, a tojást és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezután a tésztát a hűtőbe tesszük fél órára.
  2. Az almákat megpucoljuk, a magházát kivágjuk és mindegyiket négybe, majd a negyedeket kettőbe vágjuk, és meglocsoljuk egy kevés citromlével. Ezután egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a megmosott és kicsit áztatott mazsolát, a cukort és a fahéjat, és együtt megpároljuk. Nem kell nagyon puhára párolni, mert a sütőben még puhulni fog.
  3. Egy 20X30-as tepsit vastagon kivajazzunk, a tésztát úgy osztjuk el, hogy 2/3-ad, 1/3-ad legyen az arány. A nagyobb tésztát kinyújtjuk, a tepsitől nagyobb méretűre és úgy tesszük a tepsibe, hogy kibéleljük vele az oldalát is. A tésztát megszórjuk darált kekszmorzsával, majd ráhalmozzuk a mazsolás párolt almát. A tetejére tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát, és befedjük. A széleinél kézzel összenyomkodjuk a tésztát, majd villával megszurkáljuk, hogy a gőz el tudjon távozni sülés közben.
  4. Közepes hőmérsékleten, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, és megszórjuk vaníliás porcukorral. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss