Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségleves kapros húsgombóccal

Hozzávalók

  • 30 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, darabka zeller és karalábé)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg zöldborsó (télen fagyasztott)
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg zsír vagy olaj
  • 1 ek liszt
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • aprított petrezselyem
  • 2-3 dl tejszín
  • citromlé ízlés szerint
  • A húsgombóchoz:
  • 50 dkg darált hús (sertés, baromfi)
  • 10 dkg kerekszemű rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • 1 csokor kapor (télen fagyasztott vagy szárított)
  • 1 db tojás
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A húsgombóchoz a rizst 1-1 rizs-víz arányban félig megpároljuk. A hozzávalókkal jól összekeverjük, pihentetjük, ameddig a levest feltesszük.
    2. A zöldségeket és a gombát daraboljuk, a hagymákat finomra aprítjuk.
    3. Felhevített zsiradékon a zöldségeket magas hőfokon a hagymákkal együtt pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd a gombát, és tovább pároljuk néhány percig. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, a leveskockával, kakukkfűvel fűszerezzük.
    4. Amikor a leves újra forr, nedves kézzel apró gombócokat formázunk a húsos masszából, a levesbe eresztjük, és közepes lángon kb. fél órát főzzük.
    5. A főzés végén tejszínnel dúsítjuk, petrezselyemzölddel fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Rövid pihentetés után tálalhatjuk.

      Leveshívőknek >>>

      13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES >>>

      Húgombócos levesek minden mennyiségben >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin