Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves húsgombóccal

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A leveszöldséget és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk. A leveskockából a csomagoláson található előírás szerint elkészítjük a húsleves alaplét. A zöldségeket hozzáadjuk a leveshez, a fűszereket teatojásba tesszük, és kis lángon főzni kezdjük. Ha kell, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és apróra vágjuk. A felét félretesszük, a többit összekeverjük a darált hússal, beleütjük a tojást, sózzuk, és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy a massza ne legyen sem lágy, sem túl kemény.
  3. Kis gombócokat formázunk a húsmasszából, és beletesszük a majdnem kész levesbe. További 8-10 percig főzzük. Ha kész, kivesszük belőle a teatojást.
  4. A levest tányérokba szedjük. A maradék petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

ITT MÉG TÖBB LEVES RECEPTET TALÁLSZ! >>> 

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss