Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zalai sült káposzta

MME MME
1 4.3/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát egyszer vízzel felengedjük, és erősen kinyomjuk. A szalonnát szeletben kisütjük, majd kiszedjük. Zsírjára rádobjuk a tepertőt, és jól átforrósítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sült szalonna szeleteket, sózzuk. Fedő alatt kb. egy óra alatt készre sütjük. Plusz folyadék, zsír nem kell hozzá, mert elég, ami a tepertőből kiolvad. Sütés közben sűrűn keverjük meg, mert a káposzta hajlamos odaégni.
Amíg a káposzta készül a sütő rácsán, hajában megsütjük a jól megmosott burgonyát, majd tálba szedve ruhával letakarjuk. Így a héja felpuhul, és az asztálnál mindenki könnyen megpucolja. A tányérra kockázva szedjük rá a sült, tepertős káposztát.

Megjegyzés

Nem fogyókúrás, de igazi hagyományos Zala és Vas megyékben ismert étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek