Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú káposztás sztrapacska

MME MME
1/5
60 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A savanyú káposztát kimossuk, kinyomkodjuk és
apróbbra vagdossuk.

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük, a pörcöt félrerakjuk. A szalonnazsír egy részét használjuk az apróra vágott hagyma dinszteléséhez, majd a savanyú káposztát rádobjuk a hagymára, megpároljuk.

A krumplit apró lyukú reszelőn lereszeljük, a tojásokat ráütjük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Ezt forró
sós vízbe kanállal beleszaggatjuk, és mikor a víz tetejére feljönnek a galuskák, tésztaszűrővel kiszedjük.

A kifőtt galuskát a szalonna zsírjába szedjük, majd a káposztával összekeverjük. A sztrapacska tetejére szórjuk a tepertőt. Melegen tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet Dr.
Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss