Elkészítés: Zsiradékon megfonnyasztom a felaprított hagymát, keveset kiveszek belőle, külön egy kislábasba.
Ráteszem az előző este ételízesítős vízbe áztatott kockára vágott őzcombot, és addig pörkölöm, míg elfő a saját leve. Csak azután rakom rá a pirospaprikát, majd fölengedem vízzel. Karikára vágott sárgarépát és fehérrépát teszek bele, majd hozzáadom a szeletelt gombát is. Fűszerezem sóval, szemes feketeborssal, kakukkfűvel, korianderrel, gyömbérrel, majoránnával, babérlevél, pár szem zúzott fokhagymával, csípős paprikával.
Amíg fő, addig a félretett fonnyasztott hagymával elkészítem a 15 dkg velőt, kevés pirospaprikával.
Ha a hús megpuhult, habarást készítek: 3 kanál lisztet a fél liter tejszínnel és 4 csapott evőkanál mustárral alaposan kikeverek, és a lángról félrehúzott raguhoz keverem. Visszateszem a lángra, 5 percig főzöm, majd hozzáadom az elkészített velőt.
Hófehér főtt rizzsel, hidegen öntött salátával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre