A vegyes gyümölcsleveshez a gyümölcsöt megmossuk, tetszés szerinti darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, beletesszük a citromhéjat, a csipet sót, a cukrokat, a szegfűszeget, a fahéjat és felforraljuk.
Közben a tejfölt és a lisztet simára keverjük. Amint felforrt a leves, a tejfölös habarásban 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverünk, majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntjük. Az újra forrástól kb. 3 percig csendesen főzzük, majd többször cserélt hideg vizes mosogatóba állítva mielőbb lehűtjük.
Hűtés közben adjuk hozzá a citromlevet. Az elkészült gyümölcslevest hidegen tálaljuk. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Sok gyümölccsel sűrítve szeretjük a gyümölcslevest, de lehet hígabbra, több vízzel is készíteni, egyéni ízlés szerint! A hozzávalók kb. 2,5 liter leveshez elegendők. - gaby53
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!